NetArt 4: Visuele cultuur anno 2005  


Als vervolg op de serie NetArt projecten die sinds 2002 werden ontwikkeld, is voor 2005 een nieuwe serie producties op de agenda gezet.
Het uitgangspunt van de laatste serie was een inhoudelijk thema (information overload). Het succes van deze keuze blijkt uit de vele positieve reacties. Daarom is gekozen voor opnieuw een inhoudelijk thema, en wel één dat zich richt op actuele ontwikkelingen: ‘visuele cultuur anno 2005’.

Hoe wordt onze cultuur gerepresenteerd in electronische media? Is er sprake van nieuwe cultuur onder invloed van nieuwe media? Deze en andere vragen worden gesteld aan kunstenaars, die hierop een antwoord zoeken en dit gestalte geven in een internet kunstwerk.

Gezien het toegenomen gewicht van de inhoudelijke aspecten in relatie tot de eerste series NetArt, leidt de thematische opzet tot een looptijd van enkele maanden per project. Wanneer er twee projecten per jaar worden gerealiseerd, betekent dit praktisch dat er een voor de zomer en een na de zomer wordt gerealiseerd. Dat is ook bij NetArt 3 gebleken succesvol te zijn.

In de toekomst zal een seriematige productie van NetArt een waardevolle activiteit kunnen blijven wanneer er een stelselmatige innovatie plaatsvindt wat betreft inhoudelijke keuzes. De ontwikkeling van dit idee heeft voldoende potentie om als een van de speerpuntactiviteiten van MAD te kunnen worden aangemerkt.
De selectie van kunstenaars is in de laatste maanden van 2004 gestart.

 

Voor meer informatie of aanmeldingen: stuur een e-mail naar mad@dse.nl

Terug